Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers

Den 4. September 2013 besøkte Norsk-Amerikaneren Charlie Rackstead radioprogrammet Lønsj i NRK P1 for aller første gang med sin oversatte Amerikanske countryversjon av Dumdum Boys klassikeren «Splitter Pine». Det ble starten på en eventyrlig reise til lands og til vanns og i luften. Oppskriften er, kjente og kjære Norske pop og rockeklassikere i Amerikansk Countrydrakt.

Med kirurgisk språklig presisjon, fjellstøtt drivende komp, livsbejaende og kyndig strengeleik toppet med englekor iført cowboyhatter, dundrer gjengen fra Sticklesbergen i Minnesota over prærien som en karavane med nybyggere, fast bestemte på å finne fruktbar jord å sette gitarene sine i. Og er det noe Norge har, så er det fruktbar jord for Countrymusikk.

CR&TSR har de siste årene spilt på utallige konsertsteder og festivaler i landets både tenkelige og utenkelige krinker og kroker, og fått venner for livet blant Norges mange Countryentusiaster. Fra det dypeste sør til det øverste nord, fra innerst i øst til ytterst i vest, har folk danset, klappet og sunget med til det Norske musikalske arvesølvet på breibeint og bootskledd Amerikansk. Og siden den Norske sølvkista er bortimot bunnløs, er det fullspekket med både nye og gamle klassikere fra artister som Wenche Myhre, Vazelina Bilopphøggers, Bjørn Eidsvåg, Unit five, Mods, Åge Aleksandersen, Dum Dum Boys, Lillebjørn Nielsen, Ola Bremnes, Vamp og Hellbillies. Bandet tøyer sjangeren i alle retninger og leker seg med alt fra sløy bluegrass, drivende blues og countryrock, boogie og støvete spaghettiwestern mariachi. Og som med så mange av disse låtene, tilbyr den oversatte teksten og musikalske tolkningen et nytt perspektiv, og lar oss på et vis høre sangene for første gang om igjen.

ANDRE ARTISTER